Home Kozí recepty

KOZÍ MLÉKO A SÝRY VE VAŠÍ KUCHYNI

Posilující nápoj
¼ litru čerstvého kozího mléka se smíchá se 2 lžícemi včelího medu. Pije se pomalu po doušcích.
Rýžový dort z kozího mléka
1 litr kozího mléka se 25-30 minut vaří s 250g přírodní rýže, špetkou soli a 50g medu. Po vychlazení se přimíchá 1 likérová sklenka maraskina a 6 listů želatiny, rozpuštěné ve vodní lázni. ½ litru ušlehané šlehačky se zamíchá do rýže, směsí se naplní velká pudinková forma a postaví se na 4 hodiny do chladničky. Před podáváním se nakrájí na řezy a ozdobí se jablkovým kompotem.
Kozí pudink
1 balíček vanilkového pudinku se rozmíchá se 6 lžícemi vody a 3 lžícemi medu. ½ litru kozího mléka se krátce povaří a ušlehá s roztokem pudinku. Znovu se nechá přejít varem a pak zchladí. Přidá se 250g tvarohu, umíchá, naplní do dezertních misek a zdobí čerstvým ovocem.
Salát z kozího sýra
6 vajec uvařených natvrdo se nakrájí na plátky, chřest z jedné plechovky se nechá okapat, nakrájí na kousky a zamíchá s vejci. 250g čerstvého sýra se umixuje s ¼ litrem kysané smetany, trochou rostlinného oleje, soli, medu, sójové omáčky, citronové šťávy a pepře a touto omáčkou se přelije směs vajec a pepře. K tomu celozrnný chléb.
Ovocný salát z kozího sýra
250g čerstvého kozího sýra, 50g majonézy, 1 lžíce citronové šťávy se dojemna utře, přimíchá se 1/8 l šlehačky. Dvě jablka a jeden pomeranč se nakrájí na plátky, přidá se 300g modrých rozpůlených vypeckovaných hroznů, zamíchá do krému a nechá 30 minut uležet.